= Museo
= Hotelli
= Golf Club
= Juhla- ja kokouspaikka
     


 
 

Backaksen kartano

 

 
Sijainti: Vantaa
Nykykäyttö :
Backaksen kartanon historia yltää 1540-luvulle. Päärakennus on rakennettu vuonna 1818 ja edustaa empiretyyliä. Sitä laajennettiin 1844 ja nykyinen ulkoasu on vuodelta 1926. Backaksen kartano sijaitsee Vantaalla ja sen omistaa Elanto.
   
 
 
 
 
 


 
 

Bastvikin kartano

 

 
Sijainti: Espoo
Bastvikin kartanon perusti 1760-luvulla Espoon kartanon omistaja. Päärakennuksen vanhimmat osat ovat todennäköisesti tältä ajalta ja nykyinen ulkoasu on peräisin 1920-luvun lopun korjaus- ja laajennustöistä. Rakennus on ollut tyhjillään 1970-luvun alusta lähtien.
 
 
 
 
 


 
 

Billnäsin kartano (Villa Billnäs)

 

 
Sijainti: Pohja
Nykykäyttö : Yksityinen
Villa Billnäsin on suunnitellut Lars Sonck ja se on rakennettu 1916-1917. Se korvasi vanhan vuosina 1882-1884 rakennetun päärakennuksen, joka tuhoutui tulipalossa vuonna 1915. Kartano sijaitsee Billnäsin ruukkialueella Pohjan kunnassa. Billnäsin ruukki on perustettu vuonna 1641.
 
 
 
 
   


 
 

Bodomin kartano

 

 
Sijainti: Espoo
Nykykäyttö :
Bodomin kartanon historia tunnetaan vuodesta 1492 lähtien. Nykyinen päärakennus on rakennettu vuonna 1793 ja sen nykyinen ulkoasu on peräisin muutostöistä vuonna 1885 ja 1929-1930. Rakennuksessa toimii nykyään kausiluonteisesti ravintola sekä Master Golf Club.
 
 
 
 
 


 
 

Brinkhall gård (Prinkkalan kartano)

 

 
Sijainti: Turku
Brinkhallin kartanon historia ulottuu 1500-luvulle asti ja omistajat tunnetaan kyseisen vuosisadan puolivälistä lähtien. Nykyinen päärakennus valmistui vuonna 1793. Se on vanhin esimerkki uusklassisesta tyylisuunnasta Suomen arkkitehtuurissa. Rakennusta on korjattu vuonna 1927. Kartano on tullut kuuluisaksi televisiosarjan Hovimäki kuvauspaikkana. Brinkhallin kartano sijaitsee Turun Kakskerrassa ja on Suomen Kulttuuriperinnön Säätiön omistuksessa.
 
 
 
 
   
Edellinen        Luettelo kartanoista        Seuraava


Alkuun

Photographs and images may not be used without our written permission.
Copyright © Muuka.Com, All Rights Reserved.